Шампионът Ноле спаси 5 мачбола и е на финал



Шампионът Ноле спаси 5 мачбола и е на финал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-01-2017 18:46 | Любомир Тодоров

Шампионът от турнира в катарската столица Доха Новак Джокович се класира по много драматичен начин на финала.

Вторият поставен сърбин надделя над Фернандо Вердаско от Испания с 4:6, 7:6(7), 6:3 след два часа и 22 минути, като му се наложи да отрази общо пет мачбола в края на втората част.

Ноле проби за 4:2, но след това напълно се разконцентрира. Това помогна на Вердаско да обърне развоя на събитията и след два пробива на нула успя да вземе първия сет. Серията на 33-годишния левичар от Мадрид продължи до 2:0 във втората част - или точно 6 поредни гейма.

След това Джокович успя да върне пробива и показа признаци на съживяване. Стигна се до маратонски девети гейм, в който сърбинът отрази три точки за нов брейк, след който Фернандо щеше да сервира за победата. След почти 11 минути игра Ноле измъкна подаването си. Малко след това след подхлъзване световният номер две получи лека травма в коляното, което попречи на придвижването му. Стигна се до тайбрек. При размяната на полетата Вердаско водеше с 4:2 точки. После стигна до 6:2, но Джокович не се предаде и отрази четирите мачбола. След това спаси и пети, преди да вземе тайбрека с 9:7.

В решителната част Ноле доминираше срещу разочарования си опонент. Белградчанинът проби на 15 за 3:2 и след това затвърди на нула. В последния гейм Джокович поведе с 40:15 и приключи при първата възможност след топка в аут на Вердаско.

Той написа на телевизионната камера на сръбски "Честита Бъдни вечер!", за да поздрави сънародниците си. Той призна, че това е един от най-странните му мачове и не може да си спомни да е спасявал толкова мачболи. Новак заяви, че в събота ще се бори отново за купата, която представлява златен сокол.

В другия полуфинал играят водачът в световната ранглиста Анди Мъри и Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини