Новак Джокович взе втори златен сокол



07-01-2017 20:14 | Любомир Тодоров

Световният номер две Новак Джокович защити титлата си от турнира в катарската столица Доха от категория АТР 250.

На финала сърбинът надигра водача в ранглистата Анди Мъри от Великобритания с 6:3, 5:7, 6:4 след два часа и 53 минути, за да вдигне за втори път наградата във вид на златен сокол на връх Коледа, която се празнуват в родината му на 7 януари.

Това беше 25-ата победа на Ноле над Анди в 36-ия им двубой, който беше първи помежду им за годината. Загубата прекъсна и серията на Мъри от 28 поредни победи.

Първата част започна с дълги геймове. Първи до точка за пробив стигна водачът в ранглистата в третия гейм, но Джокович се защити. На свой ред той използва слаб сервис гейм на Мъри и от 15:40 направи брейк за 5:3, след което затвори сета без проблеми.

По подобен сценарий се разви началото на следващата част. Анди стигна до брейк пойнт в шестия гейм, но не успя да го реализира. Веднага след това Ноле проби след двойна грешка на шотландеца. При 3:5 Мъри сервираше за оставане в двубоя и се справи на 15. После Джокович застана на крайната линия. Той поведе с 30:0, но направи първата си двойна грешка, след което олимпийският шампион стигна до точка за пробив. Белградчанинът я отрази с форхенд уинър по диагонала, а малко по-късно стигна и до три шампионски точки, но ги пропиля. Анди проби за 5:5 и записа 112-и пореден мач, в който е реализирал поне един брейк. В следващия гейм при 40:30 за Мъри Джокович се ядоса на лошо отиграване и счупи ракетата си, за което съдията на стол Карлос Бернардес му даде наказателна точка, защото го бе предупредил в първия сет, защото удари зрител с топка. После шотландецът направи още един пробив, за да изравни сетовете.

В решителния сет Ноле изглеждаше на предела на силите си. Но в седмия гейм той избухна и направи пробив на нула, който след това затвърди за 5:3. После Джокович, както в края на втората част, сервираше за титлата. От 0:30 сърбинът стигна до четвърта шампионска точка и този път успя след форхенд върху линията.

 

Успехът означава 67-а титла в кариерата на 29-годишния Новак. Както и вчера той написа на телевизионната камера на сръбски "Честита Коледа!".

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини