Мария Йовкова дебютира в топ 100 на световната ранглиста



10-01-2017 08:50 | Любомир Тодоров

Състезателката по тенис на маса Мария Йовкова дебютира в топ 100 на световната ранглиста за девойки до 18 години.

В публикуваната класация за януари 2017-а на международната федерация 17-годишната националка е на 90-о място. Мария е единственият представител на България в челната стотица във всички категории.

„Не следя често ранглистите и съм приятно изненадана, че съм на това място. Ще се опитам да се изкача още по-нагоре, но важното е да играя добре“, коментира Йовкова.

При жените Мария е №369 и е втора по ранкинг българка след Анелия Карова, която е на 294-о място. По-голямата й сестра Красимира Йовкова е №376.

В класацията до 21 години за януари Мария Йовкова е най-високо поставената тенисистка на маса и е на 174-а позиция. Красимира, която е на 19 години, е №180. Калина Христова е 314-а, а Михаела Димова е №333.

Сестри Йовкови започнаха от 4 януари подготовка за предстоящото Европейско първеннство до 21 години, което ще се проведе в Сочи, Русия, от 2 февруари. Те са единствените българки, поканени за участие и ще пътуват за турнира на 1 февруари заедно с Цветомир Цонев, който е генерален секретар на БФТТ.

„Засега всичко върви добре. Всеки ден освен заниманията в залата за тенис на маса имаме и кондиционни тренировки със сестра ми. До Сочи ни остават три седмици и се надявам дотогава да сме напълно подготвени. Такова европейско се провежда за първи път. Очаквам двете с Краси да играем добре и да се представим на ниво“, заяви Мария Йовкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини