Тенисът взе наградата за Отбор на годината



14-01-2017 14:47 | Tennis24.bg

Националният отбор по тенис за момичета до 12 г. в състав Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Стела Пеева, бе определен за Отбор на годината при подрастващите (до 19 г.) в анкетата на Viasport.bg.

Водени от треньора Крум Крумов през август те спечелиха Европейската отборна купа за тази възраст за пръв път в историята на българския тенис.

Те събраха 424 точки в допитването до спортните журналисти и се справиха с конкуренцията на юношеските национали по футбол до 19 г. (399 т.)и с колегите си от отбора по тенис до 16 г. за Купа "Дейвис" (359 т.).

Момичетата заедно с техните родители дойдоха лично да вземат наградите си заради отложеното държавно първенство до 14 г. поради снега. От трите на церемонията не успя да присъства само Стела Пеева, която по-рано през деня отлетя за участие в международен турнир в Англия.

Освен купа за отборен първенец и трите тенисистки получиха като награда екипировка от Sport Vision, както и уникалната възможност да посетят един от тенис турнирите, които ще се проведат през лятото във Ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол на разноски на комплекса. Наградата включва 3 нощувки със закуски в „Санта Марина“ и присъствие на спортното събитие освен за децата, така също и за двамата треньори, които работиха с тях по програмата на БФТ „3Т – Тенис Тийм Талант“ - Крум Крумов и Йордан Кънев.


В допитването за най-добър млад спортист на България Адриан Андреев зае осмото място. Той за трети път намира място в престижната десетка. Победител в анкетата е плувецът Антъни Иванов.

Още редица представители на ракетните спортове намериха място в класацията. Александър Лазаров (тенис) е №13, Мария Йовкова (тенис на маса) е №25, Даниел Николов (бадминтон) е №26, Катерина Димитрова (тенис) е №28, Леонид Шейнгезихт (тенис) е №29, Красимира Йовкова (тенис на маса) е №30 и Динко Динев (тенис) е №43.

Адриан Андреев

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини