Опитът на Винъс се оказа безценен (снимки)



Опитът на Винъс се оказа безценен (снимки)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-01-2017 07:52 | Станко Димов

Винъс Уилямс се класира за втори кръг на Откритото първенство на Австралия, след като записа трудна победа със 7:6 (5), 7:5 над Катерина Козлова.

„Момиче, не знам”, каза с усмивка на лице американката в интервюто на корта, след като беше попитана как успява да запази форма и мотивация след толкова години на корта. „Обичам да играя тенис и мисля, че се справям добре с това. Тя (Козлова) няма годините опит, които аз притежавам”. 

Любопитен е фактът, че 22-годишната Козлова е родената в годината, в която Винъс става професионална тенисистка – 1994. „Карате ме да се чувствам стара”, каза с чувство за хумор американката.

За поставената под №13 това беше едва втори двубой за годината. По-рано през месеца Уилямс се отказа от участие в надпреварата в Окланд, тъй като се оплака от болки в рамото. Винъс приключи срещата с 38 печеливши удара, при едва 14 за Козлова. Американката обаче направи и цели 48 непредизвикани грешки.

В следващия кръг бившата водачка в световната ранглиста ще срещне Стефани Фьогеле или Куруми Нара.

Друга американка – Коко Вандевеге, поднесе една от изненадите и победи на старта 15-ата в схемата Роберта Винчи – 6:1, 7:6 (3).

ГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА AUSTRALIAN OPEN 2017

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини