Цвети взе сет, но отстъпи на Радванска



17-01-2017 14:32 | Любомир Тодоров

Най-добрата българска тенистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Пловдивчанката отстъпи след здрава битка на третата поставена Агниешка Радванска от Полша с 1:6, 6:4, 1:6 на "Род Лейвър Арина".

Цвети започна отлично 45-ото си поредно участие в турнирите от Големия шлем и 12-о в Мелбърн. Тя реализира ас и взе лесно подаването си. От този момент обаче Пиронкова не успя да вземе повече гейм до края на сета. Първият сервис на националката ни не работеше, а вторият ставаше лесна плячка на Радванска, която като цяло печелеше и по-дългите разигравания.

Българката проби полякинята на нула на старта на втората част и беше аплодирана от група наши сънародници с трикольори. В нейната ложа освен съпругът й Михаил Мирчев беше съотборничката й за "Фед къп" Изабелла Шиникова и нейната майка Глория. След това затвърди за 2:0, пак на нула. Цвети имаше две възможности за нов брейк, но и двата пъти сбърка финалния смач и Радванска измъкна подаването си с ас. Последва рибрейк на нула. Във второто разиграване Пиронкова направи страхотен лоб, но съперничката й върна топката с невероятен удар между краката, което изненада българката и тя сбърка за 0:30. Веднага след това Цветана проби пак, този път на 15. Но последва нов рибрейк, след като направи две двойни грешки. Българката не се примири и проби за трети път в частта. При 5:4 Пиронкова сервира за сета. При втората си възможност Цвети успя, когато полякинята не успя да върне нейния сечен форхенд.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

В решителния сет Радванска проби на нула, а след това затвърди, за да поведе с 3:0. Последва нов брейк. Пиронкова показа, че не се е предала и върна единия пробив за 1:4. Тутакси обаче Ага направи нов брейк. След това сервираше за победата. Полякинята стигна до мачбол и го реализира с ас.

Цвети завърши с 22 печеливши удара (3 аса) и 32 непредизвикани грешки (5 двойни). 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини