Кербер си подари победа за рождения ден (снимки)



18-01-2017 06:04 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Ангелик Кербер си направи подарък за 29-ия рожден ден днес, като победи сънародничката си от Германия Карина Витхьофт с 6:2, 6:7(3), 6:2 на "Род Лейвър Арина" и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Шампионката от 2016 година практически повтори представянето си от мача срещу Цуренко на старта в Мелбърн. Левичарката водеше със сет и пробив във втория, но допусна обрат и загуби частта.

21-годишната Витхьофт, която е №89 в ранглистата, дори направи брейк в откриващия гейм на третия сет, но Кербер вдигна оборотите и набързо поведе с 4:1 гейма, а малко по-късно спечели срещата след малко повече от 2 часа игра. Тя направи 26 печеливши удари и 34 непредизвикани грешки.

"Всъщност да играеш под напрежението, че си номер едно и всеки иска да те победи, е привилегия. Опитвам се да се наслаждавам на това на прекрасната арена", заяви Анджелик след двубоя.

В трети кръг Кербер очаква победителката от мача между Ирина-Камелия Бегу (Румъния) и Кристина Плишкова (Чехия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН В МЕЛБЪРН

Две бивши водачки в световната ранглиста също записаха победи днес. Винъс Уилямс, поставена под №13, спечели с 6:3, 6:2 срещу швейцарката Щефани Фьогеле. Йелена Янкович пък се справи с Юлия Гьоргес от Германия с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини