Сепи спаси мачбол и отстрани голямата надежда на домакините (снимки)



18-01-2017 12:56 | Станко Димов

Андреас Сепи се класира за третия кръг на Australian Open, след като записа паметна победа в двубоя си с голямата надежда на домакините Ник Кириос. Опитният италианец направи „пълен ремонт” и се наложи с 3:2 сета, в отделните части 1:6, 6:7 (1), 6:4, 6:2, 10:8 след повече от 3 часа игра.

Началото на срещата по никакъв начин не предполагаше за драматична развръзка. 14-ият в схемата Кириос игра на висота и заслужено дръпна с два сета в резултата. В третата част Сепи успя да направи късен пробив за 5:4, след което сервирайки не трепна.

Последва пълен срив в представянето на Кириос, който в сет №4 беше бледа сянка на себе си. В решаващия пети сет драмата беше пълна. Сепи първи проби за преднина 6:5, след което сервира за мача. Италианецът обаче се пропука и Кириос успя да изравни 6:6.

При 8:7 в своя полза Кириос стигна до брейк-бол, който беше с цената на мачбол. Сепи обаче не позволи да загуби подаването си, след което до края на срещата даде на съперника си общо 3 точки.

В трети кръг Сепи ще премери сили със Стив Дарси, който по-рано през деня победи в 4 сета представителя на Аржентина Диего Шварцман.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН В МЕЛБЪРН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини