Мъри се контузи при лесен успех над руснак (снимки)



18-01-2017 14:04 | Станко Димов

Водачът в световната ранглиста Анди Мъри се класира с лекота за трети кръг на Australian Open, след като победи с изразителното 6:3, 6:0, 6:2 руснака Андрей Рубльов. За разлика от предишния си двубой (срещу Иля Марченко), днес шотландецът не показа колебания и доминираше през цялото време.

В началото на третата част Мъри навехна глезена на десния си крак и до края на срещата видимо изпитваше болка. Това обаче не му попречи да приключи срещата в три сета и да подпечата оставането си в турнира.

„Мисля, че не е толкова сериозна контузия. Движа се малко по-бавно. Ще видя какво ще направя с моя екип, надявам се, че нещата ще бъдат добре”, коментира Мъри в интервюто на корта.

Шотландецът приключи срещата за 96 минути. Той се отличи с 29 печеливши удара и 22 непредизвикани грешки. От своя страна 19-годишният Рубльов направи 18 уинъра, но допусна двойно повече грешки.

„Той е талантлив, но трябва да работи още много. Може би трябва да наблегне на физическата подготовка. Има добър треньор, така че няма за какво да се притеснява”, каза Мъри по адрес на младия руснак.

В трети кръг водачът в схемата ще срещне представителя на САЩ Сам Куери.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН В МЕЛБЪРН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини