Ник Кириос си търси треньор



18-01-2017 18:58 | Tennis24.bg

Разочароващата загуба от Андреас Сепи още в началото на Откритото първенство на Австралия е като сигнална лампа за Ник Кириос, обяви местната преса. Ник оправда поражението си със скорошна контузия, но въпреки това изглеждаше разочарован след петсетовия си мач с италианеца. 21-годишният талант призна, че до голяма степен причина за поражението е била неспособността му психически да се справи с напрежението. Той допълни, че е наясно за „лошото менажиране“ на подготовката си между сезоните. За да избегне повече подобни грешки той дори е започнал да си търси треньор, който да му помогне да се фокусира.

„Вече е дошъл моментът да започна да гледам на нещата по-сериозно. Мисля, че освен мен, няма друг тенисист в Топ 100 без треньор. Явно е време за промяна“, каза Кириос. Той обаче отказа да коментира кого би желал да има в своята ложа призна, че все още посещава спортния психолог, който му бе наложен от АТР заради поведението му по време на мач срещу Миша Зверев на Мастърс-а в Шанхай.

Въпреки отпадането му обаче местните анализатори отбелязаха промяната в настройката му в сравнение с поведението му след Уимбълдън, например, когато на пресконференцията след отпадането му на четвъртфиналите, той призна, че мрази тениса.

„Цялата ми кариера се развива така. Навеждам глава … Но въпреки това нещата се случват. Не мога да съм постоянен ако наистина не го поискам“, коментира още той. Кириос бе доста критикуван от местните фенове за ранното си отпадане и призна, че е чул доста неприятни реплики по свой адрес. „Разочарован съм, но какво да се прави. Загубих един мач. Светът обаче продължава да се върти“, завърши Ник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини