Григор Димитров продължава след труден обрат (снимки)



19-01-2017 06:26 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като българинът победи с 3:1 сета Хьон Чун (Южна Корея), в отделните части 1:6, 6:4, 6:4, 6:4. Двубоят се проведе на „Хайсенс Арина” и продължи малко повече от два часа и половина.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Началото никак не беше обнадеждаващо за българина, който загуби първата част с 1:6 за малко повече от 20 минути. Хьон Чун успя да изненада Григор с агресивна игра и отлично покриване на корта. Българинът пък „помогна” с доста непредизвикани грешки.

Димитров успя да излезе от шока и започна втория сет с пробив, който се оказа напълно достатъчен на нашето момче да изравни резултата – 1:6, 6:4. През втората част Григор загуби едва 3 точки при свой начален удар.

Третият сет не започна добре за Димитров, който след ранен пробив изоставаше с 0:2. В последствие обаче българинът взе 6 от следващите 8 гейма и успя да поведе в резултата в сетовете. В четвъртата част Димитров проби на два пъти, като веднъж загуби подаването си, но това не му попречи да затвори сета и мача.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Ришар Гаске. По-рано днес французинът нямаше никакви проблеми в двубоя си с Карлос Берлок (Аржентина)  - 6:1, 6:1, 6:1. До момента Гаске води с 5:1 победи в двубоите с Димитров. Българинът обаче спечели последната им среща, която беше на „Мастърс 1000” в Шанхай в края на миналия сезон – 6:4, 6:4.

Миналата година Димитров приключи участието си на Australian Open именно в трети кръг, където отстъпи пред Роджър Федерер. Ако успее да победи Гаске, Григор Димитров ще се класира за осминафинал, където най-вероятно ще играе с шампиона от миналата година Новак Джокович.

РАЗВИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини