Григор определено е станал по-зрял на корта



19-01-2017 16:54

Два дни преди предстоящия двубой между Григор Димитров и Ришар Гаске в третия кръг на Australian Open експертът на Евроспорт Матс Виландер коментира представянето на Григор Димитров в турнира и шансовете му за победа в предстоящия двубой срещу Ришар Гаске.

“Харесва ми начинът, по който Григор Димитров играе, играта му определено е станала по-агресивна. Мисля, че преди той не знаеше как да печели точки или мачове. Допада ми поведението му на корта. Изключително сериозен е. Игра много добре и в Бризбън, където настилката беше подобна на тази.

Григор определено е станал по-зрял на корта. Не го познавам лично, но знам, че когато пътуваш много из целия свят, разбираш както е необходимо, за да се превърнеш в топ играч. Мисля, че натискът, който Григор Димитров преживя, бидейки наричан „Малкия Федерер“, не беше правилен.

Всеки твърдеше, че той използва за свой образец играта на Роджър Федерер, което не е вярно. Напрежението, под което беше поставен, беше невероятно.

Мисля, че Гаске става все по-добър и по-добър. По-опитен е, по-зрял, знае какво да прави на корта. Ако Григор играе агресивно, има реални шансове срещу Гаске“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини