Анди Мъри напуска Мелбърн, победен от Миша Зверев (снимки)



22-01-2017 09:20 | Любомир Тодоров

Ще има тенисист с фамилията Зверев на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но това ще бъде по-големият брат Миша.


Левичарят, който представя Германия поднесе изненада и шокира световния номер едно Анди Мъри, като го победи на централния корт "Род Лейвър Арина" със 7:5, 5:7, 6:2, 6:4. За първи път от много години ните един оп първите двама в схемата няма да участва на четвъртфинал в Мелбърн. Петкратният финалист Мъри отново няма да може да добави титла от този турнир от Големия шлем.

В първата част 50-ият в света Зверев губеше с 1:3 и 3:5, но направи обрат, спомогнат и от грешките на британеца. Във втория Мъри успя да спечели с пробив в заключителния 12-и гейм.

Третата част беше за 29-годишния Миша, който проби на два пъти (първият път на нула!) началния удар на съперника и показа чудесни излизания на мрежата.

Роденият в Москва тенисист започна с брейк и следващия сет. След това Зверев контролираше събитията, сервираше отлично и не позволи на водача в схемата да стигне до точка за връщане на пробива. При 5:4 германецът сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол и го реализира с чудесен сервис и ретур на световния номер едно в аут.

ГАЛЕРИЯ ОТ НЕДЕЛНИТЕ МАЧОВЕ В МЕЛБЪРН

 

Миша постигна 52 печеливши удари срещу 26 непредизвикани грешки. За Мъри балансът беше 71 уинъра и 28 грешки. 

На първия си четвъртфинал в Шлема Зверев очаква победителя от срещата между Кей Нишикори и Роджър Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини