Суперталантът Томич не успя да вземе "уайлд кард" за Australian open



Суперталантът Томич не успя да вземе "уайлд кард" за Australian open
Свързани турнири
20-12-2009 20:03 | Станко Димов

Може би най-големият талант в световния тенис, заедно с Григор Димитров, 17-годишният Бърнард Томич засега се прости с надеждата си да играе на Australian open. Младият австралиец загуби в драматичен мач от сънародника си Ник Линдал във финала на квалификациите за получаването на "уайлд кард" за турнира. Линдал взе превес след 6:7, 6:1, 4:6, 7:6, 6:3 в отделните части. Интересното е, че Томич дори пропусна мачбол в срещата.

 

В момента Томич се намира на 287-о място в света, докато Линдал е 251-и. Григор Димитров също е близо до тази "компания" със своето 289 място към момента.

 

"Имах мачболи, но не успях да ги реализирам. Силно ми се иска да забравя този мач час по-скоро. Ако бъркаш в тениса, веднага биваш наказван. В ключовите моменти той ме превъзхождаше", обясни Томич.

 

Иначе Томич блесна на Australian open 2009, когато влезе в основната схема и спечели първия си мач от надпреварата срещу Потито Стараче със 7-6 (5), 1-6, 7-6 (5), 7-6 (6). На другите турнири от Шлема също получи право да играе, но не се запомни с нищо и отпадна без да впечатли особено.

 

Скандалите около Томич го съпътстват неизменно в кариерата му. Така през септември 2009 г. той отказва да тренира с Лейтън Хюит, тъй като "не бил достатъчно добър за него".

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини