Вавринка: Мога да победя Федерер



24-01-2017 14:19 | Tennis24.bg

Четвъртият поставен Стан Вавринка за трети път в кариерата си стигна до полуфинал на Australian Open. Той се наложи над №12 в схемата Жо-Вилфред Цонга от Франция със 7:6(2), 6:4, 6:3 на "Род Лейвър Арина". Ето какво каза швейцарецът след мача:


Имаше напрежение в началото, какво се случи?

Беше добър мач. Щастлив съм, че спечелих и то в три сета.

В началото бяхме напрегнати и двамата. Може би се дебнехме, изчаквахме. Но условията не бяха лесни – бърза настилка, малко вятър. Беше важно да сервирам добре. Доволен съм от представянето си.

 

Нормално напрежение за четвъртфинал на турнир от Големия шлем ли беше това?

Не. Това е просто един тенис мач. Винаги има напрежение. Всеки иска да спечели. Но накрая всичко е наред.

 

Спечели пет тайбрека поред. Тази година по-концентриран ли си?

Мисля, че това беше най-добрият ми мач в турнира. Бях фокусиран през цялото време. Хубаво е, че стигнах отново полуфинал. Сега е време да се подготвя за следващия мач.

 

Срещу Роджър Федерер… Отново срещу него в Големия шлем…

Ще е страхотен мач, със сигурност. Предният път мислех, че ще ме убие на US Open. Той играеше по-добре от мен. Движеше се страхотно, агресивен беше. Ще е интересно в полуфинала. Той играе страхотно в този турнир. Първите два кръга показа леко колебание, но след това лети по корта. Невероятно е да го видиш пак на това ниво. Дано се справя.

Аз самият съм по-уверен. Когато изляза на корта, няма значение срещу кого играя. Знам само, че трябва да дам всичко от себе си, за да победя.

Срещу Роджър ще е специален мач, защото той е толкова добър. Той е най-добрият тенисист в историята. Има отговор за всичко. Но съм го побеждавал в мачове от Шлема. Най-важното е да играя най-добрия си тенис.

 

Спечели последния турнир от Шлема в Ню Йорк, сега си на полуфинал. Мислиш ли, че може да си станал по-постоянен?

Има време да разберем. Имаше много мачове между двата турнира. За мен е страхотно, че пак съм на полуфинал. Свърших страхотна работа в паузата, чувствам се добре на корта. Достатъчно добре, че да победя силни тенисисти и да стигна до полуфиналите. Не искам да спирам тук, но ще видим. Ще е трудно, със сигурност.

 

Имаш ли проблем с десния крак?

Не, не. Бинтован съм малко, но не е важно. Играя добре, движа се добре. Нямам проблем.


Очакваш ли друг вид напрежение в мача срещу Федерер? Сигурно е различно усещането…

Винаги е било различно за мен, когато играя срещу Роджър. Той е направил толкова много в кариерата си. Още като изляза на корта се чувствам по специален начин. Той е швейцарец, близък приятел, постигали сме много заедно в Купа „Дейвис“, на Олимпийски игри.

Много е важно да остана концентриран върху собствената си игра и да се опитам да спечеля този мач.

 

Чувстваш ли се близо до титла?

На хартия да си на полуфинал означава – два мача. Но на практика си много далеч от титлата. Бил съм на няколко полуфинала, които изгубих. Ще мисля за титла, когато стигна финала. Само тогава можеш да мислиш за трофея. Преди това нищо не е ясно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини