Онлайн репутацията на Григор Димитров се изстреля



Онлайн репутацията на Григор Димитров се изстреля
Свързани турнири
Тагове
25-01-2017 14:10 | Tennis24.bg

Григор Димитров отново пише история. Случайно или не, навръх своя имен ден той за пръв път в кариерата си се класира за полуфиналите на Аustralian Open.

С помощта на онлайн платформата за мониторинг Neticle (www.neticle.bg), надникнахме в сърцата на неговите фенове в българското уеб пространство.

Още със старта на Аustralian Open, нашият топ тенисист става тема номер едно както за медиите, така и за коментиращите потребители. С напредването на турнира, най-често споменаваните изрази във връзка с Григор са „победа“, „триумф“, „шампион“, „голям“, „блестящ“, както винаги очакванията на всички са много високи.

Почти липсват негативни коментари, преобладават леко и силно позитивните (виж графиката Индекс на мненията).

Както се вижда на основната графика, онлайн репутацията на Григор постоянно расте, благодарение на все повече положителни споменавания за родния спортист.


Основните канали, където се споменава той са най-вече новинарските онлайн медии. Всяка себеуважаваща се медия отразява победният ход на тенисиста. Нетрадиционно за България е високата активност на потребителите в Туитър, и доста по-ниска е във Фейсбук, форумите, блоговете. (графика, разпределение на каналите).



На приложената графика ясно се вижда, че онлайн потребителите са най-активни вечер след 21.00 часа, както и по време на мачовете на Григор Димитров, независимо от късния, или по-скоро ранния час. (графикa - разпределение на споменаванията).

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини