Муратоглу: Димитров се намира в най-добрата си форма



26-01-2017 16:26 | Tennis24.bg

Малко преди полуфинала между Григор Димитров и Рафаел Надал в Мелбърн, експертът на Евроспорт Патрик Муратоглу направи оценка за представянето на Григор Димитров в турнира в поредицата на Евроспорт "Треньорът". Ето какво сподели той:

„Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си.Българинът спечели и десетте си мача през 2017 г., като в три от тях победи тенисисти от Топ 10. В петък ще играе за втори път на полуфинал в турнир от Големия шлем почти три години, след като стигна такъв на Уимбълдън. Откакто работи с Дани Валверду кариерата на Григор отново върви нагоре. Бившият треньор на Мъри му помогна да се изкачи в ранглистата от №40 през август до поне №12, когато тя бъде обновена в понеделник. Ключът към успехите на Григор е агресивната игра.

В третия кръг в Мелбърн срещу Ришар Гаске той имаше 48 уинъра в рамките на три сета. И показа тенис, какъвто дълго чакахме от него. Преобладаващата част от тези уинъри (19) дойдоха от форхенд. Но бекхендът на Григор е ударът, в който се корени промяната. Срещу Гаске повечето от бекхендите му бяха пласирани на до метър и половина от крайната линия. А две трети от тях – бяха изпълнени с топспин. Срещу Истомин на осминафинал историята бе различна. Бекхендът бе доста по-разпилян, а в 64% от случаите бе подсечен. Това показва колко пасивен бе Димитров и защо се наложи да играе четири сета, за да стигне до победата.

Григор показа две лица в турнира, но само едно от тях ще го изведе до финала.  Когато с Надал се срещнаха на турнира в Пекин миналата есен и Димитров спечели, само 15% от бекхендите му бяха сечени! При формата на испанеца в Мелбърн сеченият бекхенд не е рецепта за победа срещу него."

Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал ще се излъчи на живо по Евроспорт 1 на 27 януари, петък, от 10:30 ч.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини