Рафа: Григор игра невероятно, не мога да опиша емоциите



27-01-2017 16:29 | Tennis24.bg

Рафаел Надал записа епична победа с 3:2 сета над Григор Димитров и се класира за финал на Australian Open, където ще срещне Роджър Федерер. Испанецът имаше нужда от близо 5 часа, за да пречупи Григор и да си гарантира място в двубоя за трофея. След срещата Рафа трудно сдържаше емоциите си. Той поздрави Димитров за отличната игра и благодари на публиката за подкрепата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЛУФИНАЛА

„Не мога да опиша емоциите - ранните шансове, трудностите в края. Григор игра невероятно. Това беше страхотен мач. Чувствам се доволен, радостен съм, че бях част от такъв мач. Публиката беше просто невероятна. Благодаря ви много за подкрепата през тези две седмици”, каза Надал в интервюто на корта.

„Миналата година беше много тежка за мен. Изискваше се време, за да се върна към най-добрата си игра. Прекарах месец и половина вкъщи и честно казано не съм си мечтал, че още във втория си турнир ще съм на финал на Australian Open. Чувствам се късметлия, че съм тук", каза още Надал.

Относно неделния финал, Надал каза следното: „Надявам се първо да се възстановя. За мен да играя с Роджър е привилегия. Хубаво е, че имаме още един шанс да се изправим на финал в Големия шлем”.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини