Надал: Роджър сбъдна мечтата си, поздравявам го



29-01-2017 14:44 | Станко Димов

Рафаел Надал загуби по драматичен начин с 2:3 сета от Роджър Федерер финала на Откритото първенство на Австралия. Ето какво каза испанецът по време на официалната церемония след двубоя:

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

„Поздравления за Роджър и за неговия екип. Беше невероятно как той играе след тази дълга пауза. Той осъществи една своя мечта тази вечер и му пожелавам много успехи през настоящата година.

За мен лично това беше много успешен месец. За първи път в кариерата си бях цял месец в Австралия, беше много вълнуващ месец, на който се насладих. Австралия е държава с приятелки настроен хора, хубави хора. Публиката тук винаги ме е посрещала топло и затова винаги е било удоволствие и чест да играя в Мелбърн.

Последните две седмици бяха много хубави за мен. Фактът, че имах възможността да се боря за титла е важен за мен. Трудих се много, оцелях в някои трудни мачове, но днес просто Федерер заслужаваше повече титлата от мен.

Ще трябва да продължа да опитвам. Радвам се, че се завърнах на високо ниво и мога да споря за големите трофеи. Благодарности на моя екип и моето семейство. Тяхната подкрепа винаги е била важна. Надявам се да имам добър сезон и да се върна отново тук догодина, и дано пак мога да се боря за титлата”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини