Федерер: Трудът ми в последните 6 месеца беше възнаграден



29-01-2017 14:51 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели рекордна 18-а титла от Големия шлем, след като на финала на Australian Open победи Рафаел Надал с 3:2 сета. На церемонията след двубоя швейцарецът отдаде заслуженото на опонента си и го поздрави за страхотната работа. Както винаги, Федерер и Надал показаха изключително взаимно уважение. Ето какво каза още Федерер след триумфа си:

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

„Трудно ми е да намеря правилните думи след всичко, което каза Рафа. Бих искал и аз да го поздравя за завръщането му. Мисля, че и двамата не сме вярвали, че можем да играем на финал. Преди няколко месеца му гостувах в неговата академия, бяхме контузени и двамата. Сега играхме финал на Australian Open. Тенисът е труден спорт, понякога трябва да преглъщаш разочарования, така че дадем заслуженото на Рафа тази вечер. Поздравления и за неговия екип. Те свършиха страхотна работа Надал да се върне към най-добрия си тенис.

Да победя тенисист като Рафа тази вечер изисква невероятни усилия. Трудът ми в последните 6 месеца беше възнаграден. Вече почти 20 години идвам да играя тук в Мелбърн и за мен винаги е било голяма чест. Надявам се, че ще се видим и през следващата година”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини