Трима българи получиха уайлд кард за Garanti Koza Sofia Open



01-02-2017 12:23 | Любомир Тодоров

От Garanti Koza Sofia Open обявиха днес имената на тенисистите, които получават покани, т. нар. „уайлд кард“, за турнира от категория АТР 250, който започва в неделя в „Арена Армеец“.

За основната схема покани получават националите за Купа „Дейвис“ на България Димитър Кузманов, Александър Лазаров, както и Джем Илкел от Турция. Кузманов участва с „уайлд кард“ и миналата година. Лазаров (19 г.) и Илкел (21 г.) правят стъпка напред, защото на турнира през 2016 г. играха в квалификациите.

За Александър Лазаров това ще бъде дебют в основна схема на турнир от календара на ATP World Tour.

„Щастлив съм, че ще имам възможност отново да играя на турнира в София. Благодаря на организаторите, че ме поканиха. Да играя пред родна публика не може да се сравни с нищо,“ заяви Димитър Кузманов.

„Искам да благодаря на организаторите за това, че повярваха в мен и ми предоставиха възможността да покажа на какво съм способен и да премеря сили с едни от най-добрите тенисисти в света. Миналата година беше невероятно, имах удоволствието да тренирам с някои от играчите от турнира. Организацията беше страхотна и ме караше да се чувствам комфортно. Тази година ще има по-малко напрежение в моята игра и се надявам да покажа добър тенис“, коментира Алекс на пресконференцията днес.

За квалификациите покана получи 15-годишният Адриан Андреев. Софиянецът, който тренира в Париж, ще изиграе втори мач на такова ниво след турнира в Мец през септември 2016 г. 19-годишният турски талант Сарп Агaбигун също получава покана за квалификациите.

"Много се радвам, че ще играя в София. Ще е едно различно преживяване, сигурен съм, че атмосфера ще бъде прекрасна. Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец“. Ще съм притеснен, но ще бъде забавно“, заяви  Андреев, който също присъства.

Турнирният директор Пол Макнами каза: „Решихме да наблегнем на младите играчи, когато определяхме кого да поканим. В допълнение към най-добрите български таланти, зрителите ще могат да видят Джем Илкел, който е националите за Купа „Дейвис“ на Турция вече трета година и се издига в ракглистата на ATP. Сарп Агaбигюн е друг млад играч, който е на път да влезе в ATP тура, и има страхотен удар.“

Жребият за основната схема на второто издание на Garanti Koza Sofia Open ще бъде изтеглен в събота, 4 февруари, от 15 часа, в зала „Арена Армеец“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини