Цвети Пиронкова пропуска Фед къп



03-02-2017 12:06 | Tennis24.bg

Националният отбор на България по тенис при жените ще бъде без лидера си Цветана Пиронкова на турнира в Талин. Мачовете от Първа група на зона Европа/Африка са през следващата седмица.

Ние сме в предварителна група D със Сърбия, Израел и домакините от Естония. Причина за решението на Пиронкова е контузия, получена по време на участието й на Откритото първенство на Австралия, първи турнир от Големия шлем за годината. По принцип пловдивчанката не е състезател, който лесно се отказва и много често е играла за националния отбор с травми, припомня "24 часа".

Така капитанът Дора Рангелова ще разчита на Елица Костова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова и Сесил Каратанчева, която се завръща в отбора ни.

Бившата шампионка за девойки от Откритото на Франция "Ролан Гарос" ще пристигне в Талин от САЩ, където участва в турнира в Мидланд.

Програмата на турнира в Естония вече е известна. В първия мач на 8 февруари в следобедната сесия България играе с Израел. В следващите два дни отново със същия начален час са двубоите ни със Сърбия и домакините.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини