Стефан Цветков официален делегат на ITF в САЩ



03-02-2017 17:04 | Tennis24.bg

Стефан Цветков, президент на Българската федерация по тенис, е официален делегат на Международната тенис федерация – ITF за срещата от Световното отборно първенство за мъже "Купа Дейвис" – световна група между отборите на САЩ и Швейцария. Мачовете ще се играят от 3-и до 5-и февруари в зала "Legacy Arena" в Бирмингам  - най-големият град в щата Алабама. Арената е с капацитет над 17 хиляди места.

Жребият бе открит от г-н Цветков в присъствието на двама от неговите колеги в Борда на ITF. Това са Катрина Адамс, президент на Американската тенис асоциация - USTA и вицепрезидент на Световната федерация в този спорт ITF, която миналата година бе на посещение в България по покана на г-н Цветков, както и Рене Щамбах, президент на Швейцарската федерация по тенис и член на местния олимпийски комитет.

Сред официалните гости бе и г-н Уилям Бел, кмет на Бирмингам от 2010 г. насам и г-н Норберт Пайк, главен съдия.

Победителят в срещата между САЩ и Швейцария ще се класира за четвъртфиналите, които са от 7-и до 9-и април и ще срещне Чехия или Австралия, а загубилият тим ще играе плейоф за запазване мястото си в световната група в средата на септември.

Капитан на отбора на САЩ за Купа "Дейвис" е легендата Джим Къриър – бивш номер 1 в света и четирикратен шампион в турнирите от Големия шлем. Той ще разчита на четирима играчи от топ 35 – Джак Сок, Джон Иснър, Сам Куери и Стив Джонсън.

Капитанът на Швейцария Северин Люти има сложна задача, тъй като в състава не са номер 3 на планетата Стан Вавринка и носителят на рекордните 18 трофея от състезанията от Големия шлем Роджър Федерер, които получиха почивка след Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини