Водачът в схемата с изстрадан успех



05-02-2017 15:38 | Tennis24.bg

Водачът в схемата на квалификациите на Garanti Koza Sofia Open Теймураз Габашвили (Русия) стартира с драматична победа над германеца Даниел Мазур със 7:5, 4:6, 7:6(5) след повече от два часа игра.

Руснакът пропиля ранен аванс от 4:2, но все пак стигна до успеха със 7:5 с решителен пробив в 12-ия гейм на първия сет. Във втората част 22-годишният германец дръпна с 3:1 и запази преднината си, за да изравни.

В третия сет Габашвили сервираше страхотно и постигна 16 поредни точки при собствено подаване. При 4:3 той проби и сервираше за мача, но се пропука и допусна пробив. При 6:5 руснакът дръпна с 40:15 при сервис на съперника, но пропусна два поредни мачбола и победителят трябваше да бъде определен с тайбрек. В него Габашвили направи важен мини-пробив за 6:4 точки и успя да стигне до успеха с четвъртия си мачбол.

В решаващия мач за влизане в основната схема той ще срещне спечелилият срещата между Даниел Брандс (Германия) и Яник Мертенс (Белгия).

Сърбинът Филип Краинович също преодоля първия кръг на квалификациите. Той елиминира поставения под номер 5 в пресявките Хироки Мория (Япония) с 6:3, 6:4 за 73 минути. Негов съперник в решаващия мач ще бъде победителят от двубоя между французите Матия Бург и Александър Сидоренко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини