И Вердаско не успя да спре машината Давиденко



И Вердаско не успя да спре машината Давиденко
Свързани турнири
Свързани играчи
25-01-2010 08:41 | Станко Димов

Николай Давиденко показа първи признаци на слабост на Australian Open, след като в осминафинелен мач победи трудно испанеца Фернандо Вердаско. Двамата останаха на корта 4 часа, а Давиденко се наложи с 6-2, 7-5, 4-6, 6-7 (5), 6-3.

 

Руснакът, който няма загуба вече 13 мача поред, в това число и победи над Федерер и Надал, далеч не бе толкова категоричен на корта и за първи път за последните 2 месеца не убеди, че заслужава победата. В спор за място на полуфинал Давиденко ще се изправи срещу спечелилия двубоя Лейтън Хюит - Роджър Федерер.

 

Първите няколко гейма в мача бяха равностойни, като двамата взимаха без проблем подаванията си. Освен това Вердаско изправи публиката на крака с няколко страхотни директни точки в негов стил. Все пак Давиденко направи първи пробив, обърка играта на съперника си и поведе в резултата. Малко по-равностоен, но подобен като изход бе и вторият сет, в който руснакът се наложи със 7-5.

 

В третата част на мача Давиденко показа нерви и колебания, които бяха моментално наказани от Вердаско, който намали резултата и се върна в мача. За да бъде драмата пълна испанецът изравни сетовете, печелейки тайбрека на четвъртата част със 7-5 точки. Там някъде Давиденко отново събра сили, запази хладнокръвие и след пробив спечели последния сет и мача.

 

Безкрайно любопитни факти сочи и статистиката на двубоя. Вердаско "се отличи" с 81 непредизвикани грешки, с 30 повече от съперника си. Освен това испанецът направи и цели 20 двойни грешни.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини