Тони Надал: Това е последният ми сезон с Рафа11-02-2017 16:38 | Tennis24.bg

След 11 години по кортовете без промяна в екипа му, Рафа Надал започна революционни промени. Испанецът, който от два месеца включи в треньорския си щаб Карлос Моя, от догодина няма да работи с чичо си Тони.

Новината обяви самият Тони Надал за италианския „Il Tennis Italiano“.

 

„От следващия сезон няма да съм в отбора на Рафаел. Ще работя само в нашата Академия. Искам да се погрижа за групата млади таланти в много важен за тяхната кариера момент. Взаимоотношенията с племенника ми бяха и са много добри. След толкова години заедно не сме се карали въобще. От както той бе на 17 години аз решавах всичко, след това се появиха  агентът му Карлос Коста, баща му. И всеки имаше свое мнение. Истината е, че с всяка следваща година моята дума се чуваше все по-малко. Докато се стигна до тук, че от мен не зависеше нищо. Пътувах с Рафа много години. Сега искам да обърна внимание на младите. И Академията е най-доброто място“, каза Тони Надал. Според него в екипа на бившия  номер 1 ще останат Франсиско Роиг и Моя, освен ако Рафа не пожелае да добави някой друг.

 

За „Л‘Екип“ Тони добавя: „Рафаел от няколко години е стресиран от физическите си проблеми. Не можеше да даде всичко от себе си на корта, не можеше да бъде в идеална кондиция за тренировки, загуби увереността си. Когато ударите ти зависят от стабилността на ръката, от състоянието на колената ти, на ходилата ти, трябва да се справяш с тези проблеми. Това отслабва силите ти. Но всичко е в главата. Затова, в момента, в който се възстанови и спря да усеща болка, той се върна на нивото си. А има и нещо друго – бяхме подсилени от Карлос Моя, който има положителен принос.“

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини