Гофен: Ако играя с Димитров, ще трябва да променя нещо



11-02-2017 18:36 | Станко Димов

Беше труден и равностоен мач. Това обобщиха първият финалист на Garanti Koza Sofia Open Давид Гофен и отпадналият на полуфинал шампион от миналата година Роберто Баутиста Агут след полуфинала в „Арена Армеец“. Белгиецът спечели със 5:7, 6:4, 7:6 (3).

„Беше от онези мачове, в които и двамата играха добре и всеки можеше да спечели. Спечели този, който използва своите минимални шансове. Аз също имах възможности във втория и третия сет, но не ги използвах. Победата можеше да бъде и за мен“, коментира Баутиста Агут.

„Щастлив съм, че победих. Знаех предварително, че ще е трудно, защото той е голям боец. Трябваше да съм агресивен и да се боря до края, ако исках д спечеля мача. Бяхме равностойни и се пробихме по няколко пъти битката бе и психологическа, затова съм наистина горд“, сподели на пресконференцията след мача финалистът.

Това бе първа загуба за испанеца в турнира от две години. „Обичам да играя на този турнир. Публиката е страхотна, условията са отлични и ми допадат. Затова, ако всичко е по план и ми пасва на програмата, догодина пак ще се върна“, каза той, като допълни, че не се интересува от това кой ще играе срещу Гофен на финала. „Който и да е, трябва да играе наистина добър тенис, ако иска да спечели.“

За евентуалния финал срещу Григор Димитров Гофен пък каза: „Аз се чувствам отлично, здрав съм. Ще гледам мача му, ще почивам. Съзнавам, че ако той се изправи на финала срещу мен, цялата зала ще бъде с него. Но имам опит в такива мачове, играх на Олимпийските игри в Рио, играх и за Купа „Дейвис“, така че знам какво ме очаква. Ако искам да го победя обаче, ще трябва да променя нещо. Трябва да сервирам по-добре, защото си спомням, че в последния ни мач – на Откритото първенство в Австралия, не сервирах добре. Тук условията са различни, така че ще видим какво ще стане.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини