Снимка с Монфис взе световна награда



Снимка с Монфис взе световна награда
Свързани играчи
Тагове
14-02-2017 15:45 | Tennis24.bg

Авторите на снимки на френския тенисист Гаел Монфис и ямайския спринтьор Юсейн Болт спечелиха награди от ежегодния международен конкурс за фотография World Press Photo.

Болт в полуфинала на 100 м на Олимпийските игри в Рио 2016 – момент запечатан от немския фотограф Кай Фафенбах зае третото място в категория "Спорт. Единични снимки". 

Полет на корта на Монфис, сниман от Камерън Спенсър от Австралия по време на Australian Open, беше отличен с втората награда в категорията. За победител беше избрана снимка на жокея Нина Кърбери от момент на падане по време на Големите национални състезания в Ливърпул (автор - британеца Том Дженкинс).

Снимка от убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов спечели голямата награда на конкурса World Press Photo. Фоторепортерът на "Асошиейтед прес" Бурхан Йозбилиджи е уловил миг след убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов на 19 декември.

Независимата неправителствена организация World Press Photo съществува от 1955 г. и годишните награди със същото име се считат за най-престижните в областта на фото-журналистика.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини