Джокович продължава да мечтае



Джокович продължава да мечтае
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
25-01-2010 09:31 | Станко Димов

Номер 3 в света Новак Джокович се класира за 1/4-финал на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като победи с лекота Лукаш Кубот с 6-1, 6-2, 7-5. По този начин шампионът от 2008 година продължава да мечтае за нов триумф, след като от началото на турнира е загубил само един сет.

 

Картината на корта бе повече от приятна за Джокович, който рядко бе подлаган на напрежение от съперника си. Полякът Кубот, който дебютира на "Мелбърн Парк" чак на 27 години, изкара доста късмет, за да достигне до IV кръг, след като Михаил Южни не излезе на корта заради травма.

 

Джокович се нуждаеше само от 28 минути, за да спечели първия сет. Сърбинът записа 14 печеливши удара и от самото начало на мача взе инициативата. По подобен сценарий се разви и вторият сет, който продължи 33 минути. Така след час игра равносметката беше красноречива - 3 спечели гейма за Кубот и само 6 уинъра!

 

В третия сет играта се поизравни, и нещата отиваха към тайбрек. Ноле обаче направи пробив в 11-ия гейм и след това при свой сервис реши сета и мача.

 

Следващият съперник на Джокович ще бъде Жо-Вилфред Цонга като това ще бъде своеобразно повторение на финала на Australian Open през 2008 година.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини