Йънг и Харисън мечтаят за първа титла след победи в Мемфис



18-02-2017 13:37 | Николай Драганов

Световният №81 Доналд Йънг поднесе изненадата в четвъртфиналните сблъсъци на турнира от сериите ATP 250 в Мемфис, отстранявайки своя далеч по-именит и високо класиран сънародник Джон Иснър. Йънг не успя да достигне дори до точка за пробив в мача, но спечели два тайбрека и след 7:6(5), 3:6, 7:6(6) се класира на полуфинал. 


Това е първа победа за Йънг от четири двубоя срещу бившия №9 в света Иснър. Най-високата позиция, до която е достигал 27-годишният Доналд Йънг в ранглистата пък е №38. Той няма титла от ATP, но е достигал два финала - през 2015 и 2011 година съответно в Делрей Бийч и в Банкок. 


"Побеждавал ме е всеки един път, когато сме играли, така че исках най-после да взема една победа. Радвам се, че останах спокоен и преодолях трудните моменти, за да стигна до успеха. Винаги нещата са се свеждали до няколко ключови точки срещу Джон, но за щастие днес успях да спечеля тези точки", заяви след победата си на корта щастливия победител.


В опит да достигне до трети финал в кариерата си, Йънг ще се изправи срещу друг американец - Райън Харисън, който надигра сред 6:3, 6:4 Дамир Джумхур. Харисън все още не е загубил сет в Мемфис, а мачът срещу Йънг ще бъде първи полуфинал за него от февруари 2015-та година, когато отстъпи на Давид Ферер в Акапулко, след като по-рано през турнира беше отстранил актуалния носител на трофея от този турнир - Григор Димитров. Харисън и Йънг са играли два пъти помежду си и имат по една победа, но не са срещали от две години. Подобно на Йънг, Харисън никога не е печелил титла от тура.


Другият полуфинал ще противопостави Михаил Кукушкин, надиграл със 6:0, 6:4 Стив Джонсън и изненадата от турнира в София Николос Басилашвили, който се справи с Матю Ебдън след 7:6(3), 6:4. Във втори кръг грузинецът успя да надиграе един от фаворитите на турнира Иво Карлович. Кукушкин е единственият полуфинал, който има титла във витрината си - през далечната 2010 година в Санкт Петербург, докато Басилашвили може да се похвали с финал в Кицбюел пред миналата година.

Шампион от миналата година в Мемфис е японецът Кей Нишикори, който обаче през този сезон избра да играе в Буенос Айрес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини