Роджър Федерер на корта още три години?



21-02-2017 17:03 | Николай Драганов

След великолепния триумф в тазгодишното издание на Australian Open Роджър Федерер за миг изплаши всички свои почитатели - изказването му минути след победата над Рафаел Надал, донесла му 18-та титла от Големия шлем, остави съмнения дали швейцарецът ще играе в Мелбърн и през следващия сезон.


Днес обаче феновете на може би най-великия тенисист в историята получиха добра новина. Турнирният директор на надпреварата в родния за Федерер град Базел Роджър Бренуолд съобщи, че двете страни са подписали нов тригодишен договор.


"Щастливи сме от привилегията, че обвързахме Роджър Федерер с турнира в Базел за още три години", заяви директорът на турнира. Ако този договор бъде изпълнен, това означава, че Федерер ще играе поне до 38 годишна възраст. 


"Чакам с нетърпение да играя пред родна публика тази есен. Да играя в Базел винаги е едно от най-важните неща за мен през годината", сподели Федерер в съобщение, публикувано в сайта на Швейцарската тенис федерация. Тази година турнирът в Базел ще се проведе между 23 и 29 октомври.

 

Преди да дойде време за Базел обаче, пред Федерер има още множество предизвикателства. Първото от тях е през следващата седмица в Дубай, където Роджър ще изиграе първия си официален мач след успеха над Надал в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини