Успешно завръщане на корта за Дел Потро



22-02-2017 10:11 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро се завърна на корта с победа. Аржентинецът се наложи с 6:4, 6:4 над Кевин Андерсън (РЮА) в двубой от първи кръг на турнира на твърди кортове в Делрей Бийч (Флорида, САЩ). Шампионът от US Open 2009 направи по един пробив в два сета, което се оказа напълно достатъчно за него, за да си гарантира успеха.

„Не е лесно да покажа добър тенис още в първия си двубой за сезона, но аз мисля, че се справих добре”, коментира Дел Потро след срещата.

„В първия гейм, когато сервирах, оцелях. След това началният ми удар започна да функционира значително по-добре. С всеки следващ гейм започвах да чувствам топката все по-добре и по-добре. Мисля, че при тези условия на игра направихме добър мач. Най-важното нещо е, че спечелих, дори да не съм на 100% готов”, каза още Кулата от Тандил.

За Дел Потро това беше първи двубой от края на месец ноември, когато обърна Марин Чилич от 0:2 до 3:2 сета във финала на Купа „Дейвис”, който в последствие Аржентина спечели в Загреб срещу домакина Хърватия. Общо срещу Андерсън аржентинецът вече има 6 победи от 6 двубоя.  

Миналата година Дел Потро също започна сезона с участие на турнира в Делрей Бийч, като достигна до полуфинал. През сезон 2016 той спечели 32 двубоя, завърна се в Топ 40 на ранглистата и получи наградата на АТР за Завръщане на годината за втори път в кариерата си.

Във втори кръг в Делрей Бийч Дел Потро ще се изправи срещу представителя на Босна и Херцеговина – Дамир Джумхур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини