Григор Димитров: Сега съм по-добър във всичко



23-02-2017 12:05 | Станко Димов

Григор Димитров спечели титлата от турнира Aegon Championships в Куинс Клъб през 2014, след това победи Анди Мъри в три сета и се класира за полуфинал на Уимбълдън. Сега обаче българинът чувства, че е по-добър играч.

25-годишният Димитров започна страхотно сезона, като спечели две титли (в Бризбън и София) и достигна до полуфинал на Australian Open (загуби в 5 сета от Рафаел Надал).

„Чувствам, че сега съм по-добър тенисист, по-добър човек, по-добър във всичко”, коментира Григор, който потвърди участието си в Куинс Клъб и през настоящия сезон.

„Сезонът на трева ще бъде много важен за мен, а Куинс Клъб и Уимбълдън са зад ъгъла. Видях заявките, ще бъде много силен турнир отново,но аз се вълнувам да видя в каква форма ще бъда.

Всяка година, когато се завръщам в Куинс Клъб, се сещам за страхотни спомени. Преди няколко години спечелих турнира, обичам да играя там. Това е най-добрият начин да се подготвя за Уимбълдън. Чувството да играя на кортовете на Куинс Клъб е невероятно”, каза още българинът.

Освен Григор, в надпреварата ще се конкурират още звезди като Анди Мъри, Рафаел Надал, Стан Вавринка и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини