Зрелище в Делрей Бийч: Дел Потро срещу Раонич



25-02-2017 10:03 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро ще се изправи срещу Милош Раонич в полуфинален двубой от турнира на твърди кортове в Делрей Бийч, САЩ. Аржентинецът детронира шампиона от миналата година Сам Куери, като го победи със 7:5, 7:5 след час и половина игра.

Дел Потро направи пробиви за 6:5 и в двата сета, като в същото време не позволи на американеца нито веднъж да осъществи брейк. Шампионът от US Open 2009 приключи двубоя с 8 аса на сметката си и спечелени 87% след точките след вкаран първи сервис. Благодарение на успеха Дел Потро взе реванш за загубата от Куери на полуфиналите в този турнир преди година.

„Когато играеш срещу него (Куери), трябва да останеш концентриран и позитивно настроен през целия двубоя. Имаше толкова много случаи, в които той сервираше при 0:30 и влизаше в серия от 3-4 последователни аса, това може да те разочарова много”, коментира Дел Потро след двубоя.

„Свърших добре работата си. Запазих спокойствие и се възползвах от шансовете, които се откриха пред мен”, каза още аржентинецът, който вече има 11 победи и 1 загуба в този турнир.

На полуфиналите Дел Потро ще се изправи срещу водача в схемата Милош Раонич. Преди началото на надпреварата Кулата от Тандил си пожела да премери сили с играч от топ ниво, „за да свери часовника”. В събота вечер Дел По ще има тази възможност.

„Това е голяма възможност пред мен. Със сигурност Раонич е фаворит. Той играе много добре, но аз съм нетърпелив да видя на какво ниво съм срещу топ играч в тази част от сезона”.

Това ще бъде дуел №3 между двамата, като до момента балансът е 1:1 победи. Дел Потро и Раонич обаче не са играли един срещу друг от 4 години.

Другият полуфинал е изцяло американски и противопоставя Джак Сок и Доналд Йънг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини