Вожняцки издържа първия тест, Кузнецова взе драмата с Енен



21-01-2011 04:00 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки издържа първия сериозен тест на Australian Open 2011. Датчанката победи много трудно с 6:4, 6:3 Доминика Цибулкова за 92 минути игра. Така в трети кръг тя ще се изправи срещу изненадата на турнира Анастасия Севастова (Латвия).

В страхотен първи сет Вожняцки на два пъти компенсира изоставане с пробив срещу изключително агресивната Цибулкова. Словачката се стремеше да завършва бързо разиграванията, но слабият й сервис провали перфектният й тактически план.

В същото време Вожняцки сервираше много добре във важните моменти и високият й процент на първи начален удар, я спасиха. След 4:4 Вожняцки спечели лесно своя сервис гейм и след това проби на нула.

Втората част бе равностойна до 3:2, когато Вожняцки проби. Цибулкова върна пробива, но това бе всичко, което стори до края на мача.

Словачката реализира 31 уинъра срещу 11 за световната номер 1, но 41 непредизвикани грешки натежаха в нейна вреда.

"Тя е много труден съперник и се радвам, че спечелих. Миналата година се получи нещо подобно с мен. Тогава отпаднах от Ли На," коментира Вожняцки.

В битка от над два часа Светлана Кузнецова спечели в драматичен двубой с миналогодишната финалистка Жюстин Енен с 6:4, 7:6.

Невъзстановената Енен така и не успя да се противопостави по нужния начин на рускинята. Така белгийката ще изпадне от топ 20.

Драмата бе пълна във втория сет. Кузнецова на два пъти се провали да сервира за мача и се стигна до тайбрек. В него Енен спаси по невероятен начин два мачбола, но при третия Кузнецова успя да стигне до успеха. Това е едва нейната трета победа над Енен от 19 мача.

Следващата съперничка на Кузнецова е друга опитна състезателка - Франческа Скиавоне, която се справи с лекота срещу Моника Никулеску с 6:0, 7:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини