Раонич сломи Дел Потро по пътя към финала в Делрей Бийч



26-02-2017 08:23 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Милош Раонич сломи съпротивата на Хуан Мартин дел Потро в полуфинален сблъсък на турнира от сериите ATP 250 в Делрий Бийч след 6:3, 7:6(6) в отделните части. 


Благодарение на успеха си, световният №4 достигна до първи финал през сезона и общо 20-ти в своята кариера. В опит да спечели девета титла от ATP Раонич ще се изправи срещу американеца Джак Сок, който се наложи над Доналд Йънг в другия полуфинал след 6:4, 7:6(2).


"Опитваш се да стоиш далеч от неговия форхенд, защото е много опасен. Беше въпрос на това да играя максимално на неговия бекхенд", каза Раонич след победата над Дел Потро. За аржентинеца участието в Делрей Бийч беше първо през 2017 година. 


"Успя да измъкне някои от важните точки към края на мача, но е нормално да очакваш това, защото е постигнал страхотни неща в тениса. Имах късмета да измъкна този тайбрек", добави Раонич по адрес на шампиона от US Open 2009, който така и не успява да намери своята най-добра форма заради множеството контузии и в момента се намира под №42 в света. Мачът в Делрей Бийч беше трети помежду им, като Раонич вече води с 2:1 победи.


Въпреки поражението си, Дел Потро демонстрира удовлетвореност от свършеното на първия си турнир през 2017 година. "Завърших турнира в добра форма. Когато играх тук през миналата година, отказах турнира в Акапулко. Мисля, че играта ми ще се подобрява много. Играах с по-малко от 50% от своя бекхенд. Ако не си на 100% срещу топ тенисистите много трудно ще спечелиш. Трябва да работя още, за да подобря това", коментира аржентинецът.


За последно Милош Раонич успя да спечели трофей в началото на 2016 година, когато триумфира в Бризбън. В седмия си финал в тура Сок пък ще търси своя трети трофей. Той вече успя да усети вкуса на крайния успех по-рано през сезона, печелейки титлата в Оукланд. Канадецът с балкански корени води с 8:2 в преките двубои, но Сок спечели последния им сблъсък през октомври 2017 на "Мастърс" турнира в Шанхай.


"Срещали сме се много пъти. Имам доста успехи срещу него, но ме победи при последната ни среща. Винаги е било оспорвано", коментира Раонич. "Това е двубой, който трябва да отвоюваш за себе си. Знаеш, че ще бъде тежко, така че е важно да останеш дисциплиниран и с позитивна нагласа", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини