Федерер: Все още съм на гребена на вълната



27-02-2017 12:36 | Николай Драганов

Без очаквания. Така започна сезона за Роджър Федерер, който се завърна отново на корта в началото на 2017-та година след дълга почивка заради контузия в коляното. Но периодът на "самооткриване" бързо се превърна в онова, което Маестрото познава най-добре - печеленото на големи трофеи.


След като успя да счупи собствения си рекорд и да спечели 18-та титла от Големия шлем в Австралия, през тази седмица Роджър Федерер се завръща на корта на турнира в Дубай, който е печелил цели 7 пъти в своята кариера. Но въпреки страхотното начало на сезона, Федерер остава спокоен в своите очаквания.


"Осмелявам се да мечтая, защо не? Но карам нещата едно по едно. Първото предизвикателство беше невероятно и все още се чувствам на гребена на вълната", коментира Федерер по отношение на триумфа си в Мелбърн. 


"Надявам се да се изправя пред проблема, че ще трябва да играя всеки ден - това означава, че ще печеля мачовете си. Може би ще ми отнеме известно време, вероятно до април, за да се почувствам максимално добре. Тогава ще съм изиграл петсетови двубои в Мелбърн и доста трисетови в Дубай и може би в Индиън Уелс и Маями. Тогава, след Маями, може би ще имам по-ясна представа къде се намирам", каза 35-годишният шампион. "Чувствам, че имам работа за вършене. Опитвам се да разбера как ще се държи тялото ми, колко натоварване може да поеме. Все още имам някои неизвестни", уточни той. 


Роджър Федерер няма как да не помни с добро надпреварата от сериите ATP 500 в Дубай - той е шампион там през 2003, 2004, 2005, 2007, 2012, 2014 и 2015 година, като има 47 победи и 5 загуби в турнира. Маестрото е поставен под №3 в схемата, а в първи кръг ще се изправи срещу Беноа Пер в понеделник около 17:00 българско време. "Надявам се да спечеля, а ако това се случи ще почивам във вторник и ще играя отново в сряда. Това е добре, по-добре е отколкото да играя всеки ден. Но вижте, аз очаквам тежък мач в първи кръг и не се виждам като фаворит на турнира", коментира Роджър.


"Дори да имам страхотна статистика, всичко тук започва от нулата. Натрупах самочувствие в Австралия, но след това имах почивка, така че не се завръщам веднага обратно на корта. Паузата е твърде голяма за мен, за да се завърна и да играя веднага както в Мелбърн. Различни са и условията, кортът е по-бърз", подчерта швейцарецът.
При победа над Пер във втори кръг Федерер може да срещне Михаил Южни в повторение на финала от 2007 година, а в тази част на схемата е и световният №1 Анди Мъри. Двамата могат да се срещнат на полуфинал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини