Федерер призна: Не знаех нищо за Донской



02-03-2017 11:29 | Станко Димов

Роджър Федерер не скри разочарованието си след изненадващата загуба от Евгени Донской във втори кръг на турнира в Дубай. Бившият №1 отстъпи с 6:3, 6:7 (7), 6:7 (5) и допусна първа загуба за годината. На пресконференцията след двубоя Федерер призна, че не е разучил достатъчно играта на опонента си.

„Просто не знаех нищо за Донской. На толкова много моменти не знаех как ще реагира, как ще построи играта си, какви предпочитания има. Ако направи мощен форхенд по правата това нормално ли е за него, или просто е моментно? Възможно ли е да направи подобен удар във важните моменти?

Всички тези неща ме накараха да се чувствам малко напрегнат, така и не успях да се отпусна на корта, което беше изненадващо, имайки предвид как играх в Австралия”, коментира Федерер след двубоя.

„Имах своите шансове. Но някакси не успях да затворя мача”, каза още швейцарецът, който пропусна
3 мачбола в тайбрека на втория сет и имаше аванс 5:1 точки в тайбрека на третата част.

„Не знам как успя да измъкне мача (Донской), но го направи.  Болезнено е да загубиш по този начин, бъдете сигурни. Но това е тенисът. Трябва да извлека позитивите. Мисля, че все още съм в началото на завръщането си след контузията. Отново съм здрав и се чувствам щастлив, че съм част от тура”, каза още швейцарецът.

Носителят на 18 титли от Големия шлем ще има няколко дни да се подготви за първия за сезона „Мастърс 1000” турнир, който започва другата седмица в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини