Вавринка няма милост, прегази и Монфис



21-01-2011 12:50 | Станко Димов

Швейцарецът Станислас Вавринка продължава да впечатлява с играта си на Australian Open. 19-ият в схемата отнесе с 3:0 сета атлетичния Гаел Монфис и си гарантира място на 1/8-финал.


Началото на мача вещаеше много битка и поне 4 сета игра. Още от първата точка двамата правеха разигрвания от по 20, 25 удара и трудно някой взимаше превъзходство. Първи до пробив стигна Монфис, който поведе с 3:2.

 

Вавринка обаче бързо възстанови статуквото, а сетът нямаше как да завърши по друг начин освен с тайбрейк. В допълнителния гейм силен старт направи Монфис, който след мини пробив поведе с 4-2 точки. От тук до края на сета обаче французинът допусна няколко наивни грешки, които бяха наказание от Вавринка.


Това сякаш се оказа и преломен момент в мача. През втория и третия сет Вавринка намери ритъма си на игра и тотално отнесе съперника си. Всеки удар на швейцареца намираше очертанията на корта и допълнително отчайваше Монфис.

 

Така след 7-6, 6-2, 6-3 възпитаникът на Петер Лундгрен продължи напред в турнира. Класирането за 1/8-финал е рекорд в кариерата на Вавринка на Australian Open. Негов съперник в следващата фаза ще бъде американецът Анди Родик.

 

"Много добре се познаваме с Монфис. Мисля, че първият сет се оказа решаващ за крайния изход. Миналата година ме победи много лесно, но сега коригирах играта си и взех реванш. Гаел беше малко по изморен в края на мача, именно затова бе важно да взема първия сет, за да си направя задачата по-лесна.

 

"Сега ми предстои мач с Родик. До колкото си спомням имам 3 мача срещу него, сега ще видим какво ще се получи", сподели след мача Вавринка.


За 1/8-финалите се класира и Фернандо Вердаско. Испанецът се наложи в три сета над талант номер 1 на Азия Кей Нишикори (Япония). Съперник на Вердаско в спор за място на 1/4-финал ще бъде Томаш Бердих.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини