Титла №45 и първа за сезона за Анди Мъри



04-03-2017 18:18 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри извоюва първа титла през 2017 година, след като на финала на турнира от сериите ATP 500 в Дубай се наложи над Фернандо Вердаско с 6:3, 6:2. 


Титлата от Дубай е под №45 в кариерата за Мъри, който през миналата година изигра своя най-добър сезон до момента, спечели девет отличия и за първи път успя да се изкачи до №1 в света. 


Надпреварата в Дубай бе трета за Мъри през новия сезон, като по-рано през кампанията той загуби от Новак Джокович на финала в Доха, а след това отпадна в четвърти кръг на Australian Open от Миша Зверев.


Мачът между Мъри и Вердаско на финала в Дубай беше №14 помежду им, като испанецът остава с една единствена победа - през 2008 година на Australian Open. 


33-годишният Вердаско имаше своите шансове в първия сет, но не успя да се възползва от лошото начало на мача за Мъри. Британецът допусна пробив още в първия гейм, но веднага след това същото стори и Вердаско за 1:1. Последва нов слаб сервис гейм за световния №1, който изостана с 15:40 и Вердаско отново проби, а след това успя и да затвъри за 3:1 в своя полза. Това обаче се оказа последният му спечелен гейм в първата част - Мъри намали за 2:3, а след това проби на 0 и изравни. Последваха нови три гейма на сметката му за 6:3 и сет преднина. 


Испанецът спря серията на своя съперник в началото на втората част, когато спечели подаването си за 1:0, но при 1:1 Анди Мъри отново стигна до пробив, който бързо затвърди за 3:1. При 4:2 британецът отново натисна, а Вердаско спаси две точки за пробив, но при третата Мъри се възползва и проби за втори път, а минути по-късно взе подаването си с лекота и след 6:2 стигна до краен успех в мача и турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини