Хеттрик за Куевас в Сао Пауло (видео)



07-03-2017 09:43 | Николай Драганов

Уругваецът Пабло Куевас спечели за трети пореден път титлата в турнира от сериите ATP 250 в Сао Пауло, надигравайки на финала Алберт Рамос-Винолас (Испания) с 6:7(3), 6:4, 6:4. Финалът започна в неделя, но трябваше да бъде доиграван от средата на втория сет в понеделник заради прекъсване поради дъжд. 


По този начин 31-годишният Куевас стана единственият играч в историята на турнира, който печели три поредни титли. С три трофея от Brasil Open разполага и Николас Алмагро, но успехите му не са в поредни сезони.


Намиращият се под №30 в ранглистата в началото на тази седмица Куевас опразнува в Сао Пауло своята шеста титла в календара на ATP. Всички отличия на уругваеца са спечелени на клей от 2014-та година насам.


"Беше много различно от предишните години. Не играех особено добре в началото... Трябваше да обръщам няколко мача, включително на четвъртфинала, а вчера мачът беше прекъснат, когато изоставах сс един сет. Но бях достатъчно силен, за да го обърна и да спечеля третата си титла тук", заяви новият стар шампион.


Дъждът изигра сериозна роля в двубоя, като мачът бе прекъснат в неделя при резултат 3:3 във втората част, сервис на Рамос и резултат 40:40 в гейма. При подновяването му обаче Куевас успя да се възползва максимално бързо и проби за 4:3 в своя полза, а след това, макар и спасявайки две точки за връщане пробива, той затвърди, което се доказа достатъчно за изравняване на резултата.


Възможности за двамата не липсваха и в третата част, но Куевас първи се възползва в петия гейм и поведе с пробив за 3:2. При 5:4 той пропусна два мачбола в подаването на Рамос, но в следващия гейм взе своето. При последния четвърти мачбол Куевас пропусна първия сервис, а при втория направи нещо почти невиждано в съвременния тенис - сервис отдолу. Рамос отговори на изненадващото предизвикателство, но въпреки това Куевас спечели точката, а с това и мача.



"Правех доста двойни грешки", призна Куевас, който завърши мача с 12 двойни грешки. "Когато се подготвят за този втори сервис имаше голям шанс да направя нова. Така че си помислих за възможността да изпълня сервис отдолу и че може би не трябва да го правя. Но също така не трябваше да правя и нова двойна грешка. Така че просто спрях да го мисля и го направих", обясни ситуацията Пабло Куевас.


За №24 в света Алберт Рамос това бе трети изгубен финал в ATP, като единствената му титла досега дойде през миналата година в Бостад. Куевас води на испанския си съперник с 4:1 победи в директните им двубои. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини