Вердаско: Щях да бъда №1, ако имах психиката на Надал



07-03-2017 12:55 | Станко Димов

На 33 години Фернандо Вердаско се опитва да се върне към най-добрата форма в кариерата си. Роденият в Мадрид тенисист започна силно сезона, като записа полуфинал в Доха и финал в Дубай. В първия случай „Нандо” беше спрян от Новак Джокович, а във втория от Анди Мъри. Силните игри на испанеца го върнаха в Топ 30 на ранглистата, но амбициите на левичаря са значително по-сериозни.

„Моята цел винаги е била да се върна към най-доброто си ниво на игра, което някога съм показвал в кариерата си. Физически съм добре, нямам никакви контузии, което е от изключително значение, тъй като миналата година имах травми в китката, коляното и гърба. Сега не усещам болка, което ми позволява да тренирам по-добре и да съм конкурентен във всеки двубой. През февруари в Монпелие и Ротердам не се представих на ниво, но в Дубай беше различно. Трудно е да показваш 100% от себе си всяка седмица. Но аз съм убеден, че ако продължавам по този начин ще имам страхотен сезон”, коментира Вердаско пред „El Espanol”.

В Доха Вердаско пропусна 5 мачбола срещу Новак Джокович. Има ли ментални проблеми испанецът и би ли станал №1 в света, ако притежаваше психиката на Рафа Надал. Ето какво отговори самият Вердаско: „Не мисля, че имам проблеми (ментални). При три от петте мачбола играх добре. Психически бях устойчив и вярвах, че съм в състояние да спечеля двубоя. Но тези играчи (като Джокович) са толкова силни и могат да обърнат двубоя от всяка ситуация. Истината е, че те са по-добри. Много е лесно да кажете, че аз, или Алмагро, имаме слаба психика. Напротив, ние разполагаме със страхотни удари, но понякога срещу нас се изправят съперници, които са по-добри от нас. Просто трябва да го приемем.

Ако имах психиката на Надал щях ли да бъда №1? Може би да. Но кой има психиката на Надал? Никой. Много е лесно да се коментира от страни, но когато излезете на корта и трябва да пратите топката върху линията не е толкова просто”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини