Тодор Енев обяви състава на България за Купа Дейвис



07-03-2017 13:09 | Tennis24.bg

Капитанът на националния отбор за "Купа Дейвис" Тодор Енев обяви състава на отбора за предстоящите мачовете от световното отборно първенство през април в България. Капитанът ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов.

България ще бъде домакин на предстоящите мачове от група III на зона Европа от 5-ти до 8-ми април във ваканционно селище "Санта Марина", гр. Созопол. Форматът е с групова фаза, като победителите от всяка от четирите групи играят един срещу друг, за да определят коя страна ще получи право да е част от Група II за зоната Европа/Африка през 2018-а.

Българска федерация по тенис в партньорство с "Фейр плей интернашънъл" ще посрещнат 15-те отбора, които ще вземат участие във в.с. "Санта Марина", като мачовете ще се играят на твърди кортове на открито.

В груповата фаза ще вземат участие отборите на България, Албания, Андора Армения, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщайн, Македония, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.
Съперниците на националите ни в групата ще станат ясни след изтегляне на официалния жребий на 4 април 2017 г.

Капитанът на националния отбор за мъже Тодор Енев прави подготвителен лагер сбор на националните ни от 28 март в "Санта Марина", в който ще вземат участие и други млади перспективни състезатели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини