Поредно признание за Стефан Цветков



09-03-2017 07:59 | Tennis24.bg

Председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков стана член на Борда на директорите на престижната международна организация Professional Tennis Registry (Професионалния тенис регистър на треньорите). Той е посочен от личната квота на нейния председател Рой Барт.

PTR е най-голямата световна организация на професионални треньори по тенис с над 15 600 члена в 125 страни. Организацията е посветена на обучението, сертифицирането и съдействието на тенис треньори и учители по света с оглед на развитие и разпространение на играта.

Стефан отлично познава тениса в много различни негови аспекти и ще е много полезен за борда, каза председателят на организацията Рой Барт. Очакваме с нетърпение да започнем да работим с него и да се възползваме от неговия богат опит и визия, допълва той.

Стефан Цветков е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация" (ITF), председател на комисията за развитие на Веригата за жени на Международната тенис федерация (ITF Women’s Circuit), член на комисията на атлетите към Международната тенис федерация, вицепрезидент на Европейската тенис федерация, президент на Интърнешънъл лаун тенис клуб" на България и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет.

Той е турнирен директор на Турнира на шампионките на Световната женска тенис асоциация от 2012 до 2014 г. и турнирен директор през 2015 г. и 2016 г. на "Истанбул къп" част от Световния женски тенис календар и "Истанбул опън" от категория АТП 250.

През 1996 г. Цветков е сертифициран от PTR и играе в колежанската тенис лига за Университета в Минесота. Той е част е от отбора на "Купа Дейвис" за България и като състезател, бил е и негов капитан. Участвал е и в АТП тура.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини