Джокович: Отново съм вълк, но вече не съм сам на хълма



10-03-2017 11:17 | Станко Димов

Новак Джокович записа страхотна първа половина на сезон 2016, в която спечели Australian Open и така бленуваната титла от „Ролан Гарос”, оформяйки Кариерен шлем. През втората половина на сезона обаче нещата за сърбина не се развиха по желания от него начин. Той отпадна още в III кръг на Уимбълдън, претърпя пълно фиаско и на Олимпийските игри. И макар да спечели титлата в Торонто и да игра финал на US Open и в Лондон, в крайна сметка сърбинът сдаде първото място в света.

„Не съжалявам за нищо в живота”, коментира Джокович, който ще се опита да спечели 4-а поредна титла от Индиън Уелс. „Може би трябваше да си взема по-дълга почивка след „Ролан Гарос”, за да се възстановя емоционално във всеки един аспект. Това не се случи, но аз не съжалявам, защото по този начин получих урок, който трябва да науча”.

„Мисля, че последните 4-5 месеца от сезона ще ми помогнат много в моето развитие, както като тенисист, така и като човек. Научих много. Определено сега съм мотивиран да продължа да играя на високо ниво.  

Имах няколко месеца, в които не бях себе си на корта. Сега съм на по-добро място. Надявам се и вярвам, че се движа в правилната посока”.

Джокович започна 2017 по отличен начин, побеждавайки Анди Мъри на финала на турнира в Доха. Но след това сърбинът записа разочароващи загуби от Денис Истомин и Ник Кириос, съответно на Australian Open и миналата седмица в Акапулко.

„Чувствам се много по-добре във всяко едно отношение, в сравнение с преди няколко месеца. Сега съм различен играч, ако правим сравнение с края на миналия сезон. Чувствам се по-комфортно на корта, по-свеж съм. Готов съм да се конкурирам с най-добрите в света и отново чувствам увереност на корта. Успях отново да се стимулирам и сега съм по-добър, отколкото бях”.

Преди 12 месеца, когато спечели за трети последователен път титлата в Индиън Уелс, Джокович се оприличи на вълк, който се е изкачил на хълм. Сега Ноле допълни: „Аз съм един от вълците и съм гладен. Но не съм само аз”.   

„Ако не жадувах успехи в този спорт, сега нямаше да стоя тук и да разговарям с медиите. Спечелим съм толкова много в кариерата си, че спокойно мога да кажа: „Достатъчно!”. Но аз продължавам напред, защото все още имам желание. И докато това се запази така, ще продължавам да играя”.
Джокович, който е 5-кратен шампион в турнира, попадна в убийствена четвъртина на основната схема, където компания му правят още играчи като Хуан Мартин дел Потро, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„Рядко съм имал подобрен жребий”, признава шампионът от миналата година. „Невероятно е да видим толкова много страхотни играчи в една четвъртина на схемата. Но жребият е такъв, какъвто е. Очевидно е, че Надал и Федерер започват да подобряват ранкинга си. Ще видим какво ще се случи в първите дни на турнира, когато също ще имаме страхотни двубои. Мисля, че това е един от най-тежките жребии, които някога съм имал”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини