Квитова разплака Австралия



22-01-2011 12:34 | Станко Димов

Петра Квитова уби надеждите на Австралия за първи триумф в схемата при жените от 1978-ма година насам, след като победи най-силната местна тенисистка Саманта Стосър със 7-6, 6-3 в мач от третия кръг на Australian Open.


През първия сет играта бе сравнително равностойна, като двете опонентки си размениха по един пробив. Така се стигна до тайбрек, спечелен от 20-годишната Квитова със 7-5 точки след блестящ форхенд по правата.

 

Ключовият момент в мача дойде в средата на втория сет, когато чехкинята проби за 3:2 гейма.

 

До края на срещата Стосър, подкрепяна бурно от публиката на "Род Лейвър Арина", опита по всякакъв начин да изравни резултата, но Квитова показа стабилна психика и с лекота затвори двубоя след 95 минути. Така Квитова, която спечели вече една титла през сезона, дава сериозна заявка за силна 2011 година. Тя е и полуфиналистка от миналогодишния Уимбълдън.


"Винаги играя с голямо удоволствие на подобни кортове, които са препълнени с публика. Днес хората бяха срещу мен, но въпреки това се чувствах страхотно на корта", сподели след мача щастливата Квитова.

 

В спор за място на 1/4-финал чехкинята ще се изправи срещу втората ракета на Италия Флавия Пенета, която по-рано през деня изненадващо надви 10-ата в схемата Шахар Пеер (Израел).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини