Французойка измъчи Клайстерс, Макарова с нова жертва



22-01-2011 10:48 | Станко Димов

Ким Клайстерс се класира за четвъртия кръг на Australian Open, след като победи в два сета французойката Ализе Корне. Шампионката от US Open се наложи със 7-6 (3), 6-3 след час и половина игра. Интересното бе, че Корне навърши 21 години днес.

Въпреки очакванията за лесен мач, Клайстерс трябваше сериозно да се изпоти, за да поведе в резултата. В първия сет Корне по никакъв начин не отстъпваше на именитата си съперничка и заслужи стигна до тайбрек. В допътлнителния гейм обаче опитът на Ким се оказа решаващ и тя без проблеми поведе в резултата след 7-3 точки.


По подобен начин се разви двубоя и през втората част. Изненадващо Клайстерс продължи да редува непредизвикани грешки, но въпреки това наложи волята си след 6-3. След двубоя белгийката призна, че далеч не е показала най-доброто от себе си, но "има и такива мачове".


"Невъзможно е през целия турнир да показваш най-доброто от себе си. Има и мачове, в които не се чувстваш особено комфортно на корта, но просто да излезеш и да продължиш напред. Мисля, че днес бе един от тези двубои", сподели Клайстерс.


В спор за място на 1/4-финал Ким ще се изправи срещу една от сензациите в турнира - рускинята Екатерина Макарова, която победи сънародничката си Надя Петрова в трисетова драма. По-рано в турнира, левичарката Макарова наказа и Ана Иванович в три сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини