Ноле: Никой не иска да срещне Дел Потро толкова рано, но...



14-03-2017 11:23 | Станко Димов

Новак Джокович ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро в безспорно най-очакваният двубой от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Двамата ще премерят сили за 17-и път, като сърбинът води с 12-4 победи. На пръв поглед Джокович влиза в срещата като тотален фаворит, но последните няколко двубоя между двамата показаха, че силите са изравнени.

Само преди няколко дни те се срещнаха на твърдите кортове в Акапулко, където победата отиде за Ноле – 4:6, 6:4, 6:4. Само един от последните 6 двубоя между двамата е приключвал с чиста победа. Става въпрос за успеха на Дел Потро на Олимпийските игри в Рио миналата година – 7:6 (4), 7:6 (2).

„Трябва да дам всичко от себе си”, коментира Джокович в навечерието на двубоя. „Това се изисква, за да го победиш. Въпреки, че ранкингът му не е толкова висок и той не игра на всички турнири миналата година, Дел Потро си остава един от най-добрите играчи в света. Той направи силна втора част на сезона, спечели Купа „Дейвис”, както и сребърен олимпийски медал, победи ме, победи и Вавринка на Уимбълдън.

Много е трудно да се справиш с Дел Потро. Той е грамаден, има страхотен сервис, страхотен форхенд. Определено не е съперник, който искаш да срещнеш толкова рано в турнира, но това реши жребият. Играхме заедно преди няколко седмици в Акапулко. Беше много равностоен двубой. До последно изоставах в резултата. Не очаквам нищо по-различно и този път”, коментира Джокович.  

Двубоят Джокович – Дел Потро е в сряда сутринта, не преди 04:00 часа българско време. Победителят ще се класира за IV кръг (осминафинал), където ще срещне Ник Кириос или Александър Зверев.
Джокович е в серия от 18 последователни победи в Индиън Уелс, където е шампион в последните 3 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини