Григор Димитров пропусна златен шанс в Индиън Уелс



15-03-2017 04:41 | Станко Димов

Григор Димитров допусна изключително драматична загуба от Джак Сок в двубоя между двамата от III кръг на турнира в Индиън Уелс. Българинът имаше преднина 4:1 гейма във финалния трети сет, пропусна 3 мачбола при 5:4 и още един в тайбрека и в крайна сметка отстъпи след 6:3, 3:6, 6:7 (7) след близо два часа и половина игра.

По този начин най-добрият български тенисист се размина с дебютно участие на осминафинал в Индиън Уелс, където го очакваше Малек Джазири (Тунис). Джак Сок, първа ракета на САЩ, от своя страна се затвърди като „черна котка” за Димитров. Американецът записа 3-и успех от 4 двубоя срещу Григор и продължава напред в домашния за него турнир.

Следващата надпревара, в която ще видим Григор Димитров е „Мастърс 1000” в Маями, който започва другата седмица.

Срещата тази вечер стартира отлично за Димитров, който след брейк в четвъртия гейм успя да поведе в резултата с 6:3. През втората част Сок изравни играта и на свой ред с един късен брейк си гарантира сета.

Във финалната трета част драмата беше пълна. Григор започна с пробив и в един момент имаше преднина 4:1 гейма, но допусна изравняване за 4:4. При 5:4 в своя полза българинът профука 3 последователни точки за пробив (0:40), които имаха цената на мачбол. Така в крайна сметка се стигна до тайбрек, където при 7:6 точки Григор получи четвърти мачбол, но и този път не се възползва, след което загуби двубоя.  

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини