Джак Сок записа първи успех срещу тенисист от Топ 5



18-03-2017 08:04 | Любомир Тодоров

Поставеният под №17 Джак Сок стигна до първия си полуфинал в турнира в Индиън Уелс.

Американецът спечели срещу четвъртия в схемата Кей Нишикори с 6:3, 2:6, 6:2, за да запише дебютен успех над тенисист от Топ 5.
След разменени сетове, в третия 24-годишният Сок пое контрола от самото начало. Той проби в първия гейм и още веднъж в петия, който продължи почти 10 минути, което беше напълно достатъчно да прекърши японеца.

"Да съм на първи полуфинал в един от любимите ми турнири е нещо страхотно. Чувството да играеш пред родна публика е много приятно. Зрителите са зад мен и ме подкрепят от началото. Продължавам, ще играя още един мач и се чувствам отлично", призна Джак. Той прави най-добрия си сезон и има вече две титли. Сок отрази 4 мачбола в третия кръг в Индиън Уелс срещу Григор Димитров.

Роджър Федерер е следващият му съперник, след като швейцарецът продължи без игра, заради отказа на Ник Кириос. Мачът е тази вечер, около 21:30 часа българско време.

Рекордьорът по титли от Големия шлем води с 2-0 срещу американеца като и двата двубоя са били през 2015 година. Първият беше точно в Индиън Уелс, когато швейцарецът спечели с 6:3, 6:2 на осминафинал. След това в родния си Базел Федерер победи Сок с 6:3, 6:4 на полуфинал.

В първия полуфинал (от 20 часа) се срещат Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини